Przesunięty przez: kazuya 28 Luty 2010, 23:15 |
Zero no Tsukaima |
| Autor |
Wiadomość |
Lilka
Hayate Team kapłanka Aqvaria

Wiek: 25 Dołączyła: 01 Paź 2007 Posty: 5228 Skąd: z innej planety
|
Wysłany: 14 Luty 2010, 23:52 Zero no Tsukaima
|
|
|
Lousie jest uczennicą z Magicznej Akademii Tristein. Z powodu swoich niebywałych zdolności do skopania każdego najprostszego nawet czaru, jest nazywana "zero". Historia zaczyna się podczas wiosennego przywoływania chowańców.
Co lub kogo przywoła Lousie? I dlaczego jej chowaniec jest taki wyjątkowy? Czy uczniom akademii uda się przetrwać polityczne gierki, czy zaczną ze sobą walczyć?
Jeśli chcecie się tego dowiedzieć, musicie przeczytać tę mangę! |
_________________ "Nie, nie, nie, Nie znajdą nas, Od zmierzchu aż po blask (...) Nikt nie odnajdzie nas"
 |
|
|
|
|
Gurutsu
SAIKYOU!!

Wiek: 20 Dołączył: 08 Lis 2006 Posty: 2602 Skąd: Gensokyo

|
Wysłany: 15 Luty 2010, 00:30
|
|
|
ZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUO!!! nic wiecej nie mam do powiedzenia -_-
ale manga jest nawey fajna |
_________________ Hmm is it good?
I mean beign Alive...
 |
|
|
|
|
kimek
Hayate Team Touchpadowy Bot

Wiek: 18 Dołączył: 07 Maj 2009 Posty: 1326 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15 Luty 2010, 00:33
|
|
|
| Louise i Saito, tych imion chyba nigdy nie zapomnę xD |
|
|
Mikekun

Wiek: 22 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Z Chulak, I'm Jaffa
|
Wysłany: 15 Luty 2010, 18:27
|
|
|
| Ja również, ja również. Openningi mi się podobają do 3 sezonu. Dalej już nie :D :D |
_________________ Wszystkie nasze nieszczęścia biorą się z jednej tylko przyczyny mianowicie stąd, że człowiek nie umie przebywać w samotności :D :D
 |
|
|
|
|
Gosunkugi
Hayate Team introwertyk

|
Wysłany: 21 Luty 2010, 23:52
|
|
|
| Po pierwszym rozdziale stwierdziłem, że wyjątkowo irytuje mnie ta manga i odpuściłem sobie. Jak oni traktują tego Saito? Jak psa albo gorzej. Jakiś obóz koncentracyjny. Żeby to jeszcze dziewczyny były OK, ale... Główna bohaterka ma taki wredny wyraz oczu, że działa mi na nerwy. |
_________________ koleś od Azumangi... |
|
|
|
|
rad:

|
Wysłany: 28 Luty 2010, 13:14
|
|
|
Fakt.. Mega tsundere xD
Mangi jeszcze nie czytałem ale tak jak powyżej napisano, dwa sezony były dobre. Trzeci podupadł i pewnie dalej tego w wersji anime nie będą ciągnąć, bo jeśli poziom jeszcze miałby spadać... Lepiej nie xD |
_________________ Głosowanie na najlepszego avka dla Gurutsu! Przyłącz się i Ty! xD
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
We wrześniu zwiewam przed sesją...
 |
|
|
|
|
Faktek

|
Wysłany: 8 Marzec 2010, 23:46
|
|
|
| Dlatego polecam wszystkim nowelę Zero no Tsukaima. Jest co najmniej 1000x lepsza, a po 3cim sezonie już wszyscy jechali równo za to, że nie trzymali si przynajmniej schematu z noweli. Akurat tłumaczone są rozdziały gdy Louise straciła swoją magię (1 lub 2 ostatnie odcinki 3 sezonu). I dopiero teraz polecieli po Tiffanię (elfkę), żeby zaczęła do szkoły chodzić (a w międzyczasie zmodyfikowała umysł Saita co odbije się na jego właściwościach Gandalfra). Polecam. |
|
|
|
|
Hipek
Hayate Team

|
Wysłany: 8 Marzec 2010, 23:48
|
|
|
Jesteś zajebisty, w tak krótkiej wiadomości **** mi przyjemność z ZnT.
//nie wyrażaj się na tym forum //aq |
| Ostatnio zmieniony przez aqvario 2 Kwiecień 2010, 23:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Faktek

|
Wysłany: 8 Marzec 2010, 23:52
|
|
|
| Oh nie, tego co napisałem to nie zawiera nawet 1 promila tej aż ociekającej zajebistostości. |
|
|
|
|
Smoq
Hayate Team Bziuuuuuuum

Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 11615 Skąd: Warszawa

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 00:51
|
|
|
| Jedno wam powiem... kreska w tej mandze jest do dupy xD. |
_________________ Nie odbierajmy życia zbyt poważnie ^^.
 |
|
|
|
|
Hipek
Hayate Team

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 00:55
|
|
|
| Mi się nawet podoba. xD |
|
|
Faktek

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 20:37
|
|
|
| Ja tam czytam nowelę i problemów z kreską nie mam, zresztą nigdy nie miałem w żadnej mandze, no chyba że w shojo (wszystkie shojo mają tę wymiotną kreskę) |
|
|
|
|
Smoq
Hayate Team Bziuuuuuuum

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 20:54
|
|
|
| Nie no serio, jak patrze na te kreske to mysle sobie ze to jakis kompletne beztalencie rysowalo... porownajcie to z niektorymi naprawde dobrze wykonanymi mangami. Nie chodzi nawet o same postacie... |
 |
|
|
|
|
rinoicia
Hayate Support Team

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 23:18
|
|
|
| Kreska jest taka.... jakby bohaterowie mieli z 11 lat, a że manga zboczona to trochę nie pasuje :P ale jak w hentaiach nawet dzieci małe to robią to co się dziwić, Japońce szaleją xD |
|
|
Smoq
Hayate Team Bziuuuuuuum

|
Wysłany: 10 Marzec 2010, 00:58
|
|
|
| Owszem, wygladaja jak dzieci, ale... porownaj sobie to z manga ladnie i starannie narysowana (z dziecmi)... przeciez to widac, ze bylo rysowane na kolanie. |
 |
|
|
|
|
Mikekun

Wiek: 22 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Z Chulak, I'm Jaffa
|
Wysłany: 11 Marzec 2010, 11:01
|
|
|
PS : Chciałbym zaznaczyć że Louise oraz Saito wg mangi mają po ok 16 lat. Fakt w mandze nie wyglądają zbyt dobrze przedstawione, jednakże światy anime a manga to dwie inne sprawy. Mam wrażenie że autorzy anime poszli własną dość dobrze pasjonującą historią. Nie wspominając przy tym autorowi że za rok planują wypuścić trzecią serię. Prace nad czwartą zostały wstrzymane ponieważ III seria była tak słaba że autor mógł zerwać z nimi współpracę. Również nic nie miało do tego historia z mangi. O ile II serię jeszcze jakość takoś można zaakceptować to o ile następnie już nie .....
Wg jeszcze bardzo długooooo będziemy czekać na czwartą serię albo i nową odsłonę. |
_________________ Wszystkie nasze nieszczęścia biorą się z jednej tylko przyczyny mianowicie stąd, że człowiek nie umie przebywać w samotności :D :D
 |
| Ostatnio zmieniony przez Mikekun 11 Marzec 2010, 11:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Belfrog

|
Wysłany: 12 Marzec 2010, 08:31
|
|
|
| Manga bardzo fajna czytałem po angielsku ;] Ale muszę lekko rozczarować;p Po angielsku jest tylko do 31 rozdziału ;p chyba nie ma rawów z Japonii ;p |
|
|
|
|
kazuya
Hayate Team Minmei

|
Wysłany: 12 Marzec 2010, 19:15
|
|
|
| Belfrog napisał/a: | | Manga bardzo fajna czytałem po angielsku ;] Ale muszę lekko rozczarować;p Po angielsku jest tylko do 31 rozdziału ;p chyba nie ma rawów z Japonii ;p | No to jeszcze zostało im 4 rozdziały (i 6 bonusowych) i koniec (manga ma 7 tomów i jest zakończona), no i rawy oczywiście są. |
_________________ 周泰 幼平 / Shūtai Yōhei
 |
|
|
|
|
Faktek

|
Wysłany: 14 Marzec 2010, 14:46
|
|
|
| Tyle że RAWy ciężko dostać, jestem na kanale Foolrulez i nie mają czego edytować na razie. Poza tym to nie jest zakończona historia xD |
|
|
|
|
kazuya
Hayate Team Minmei

|
Wysłany: 14 Marzec 2010, 16:00
|
|
|
Nie powiedziałbym że ciężko, ja mam komplet i znam 3 miejsca gdzie można te rawy znaleźć. No i historia może i nie jest zakończona, ale manga jest (jeśli będzie jakaś kontynuacja, to pewnie z jakimś podtytułem i numeracją od początku).
A i mała korekta do tego co napisałem wcześniej, jest jeszcze 5 rozdziałów (i 5 bonusowych), zmyliło mnie to, że w spisie treści przy ostatnim (36) rozdziale zamiast napisać "rozdział 36" (第36話) napisali "ostatni rozdział" (最終話). |
 |
|
|
|
|
Belfrog

|
Wysłany: 14 Marzec 2010, 16:16
|
|
|
| Na onemanga.com dorobili do 36;] |
|
|
|
|
kazuya
Hayate Team Minmei

|
Wysłany: 14 Marzec 2010, 16:32
|
|
|
| Belfrog napisał/a: | | Na onemanga.com dorobili do 36;] | Też mi się tak wydawało, ale po przyjrzeniu się, to te powyżej 31, to są bonusy z 6 tomu. |
 |
|
|
|
|
Gość
Gość

|
Wysłany: 21 Sierpień 2010, 16:59
|
|
|
Odnośnie anime: W anime się zakochałem (tak, we wszystkich trzech seriach) ^_^. Poprawili kreskę i wyraz twarzy Louise.
Odnośnie mangi: Manga... hmm... niektórzy powiedzą "manga to nie to samo co anime" bądź na odwrót, ale wydaje mi się, że w mandze jest więcej szczegółów które nie znalazły miejsca w anime bądź ich nie dostrzegłem.
Takie moje zdanie. |
|
|
|
|
|
|