Strona grupy skanlacyjnej Hayate
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

-|-Strona główna grupy Hayate-|-

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Filmy które polecacie.
Autor Wiadomość
Benio

Wysłany: 23 Styczeń 2008, 19:57   Filmy które polecacie.

Jak w nazwie.

Ja właśnie obejrzałem film "Że życie ma sens". Czarno biały amatorski film (co IMHO pięknie dodało smaku dla filmu) o grupie przyjaciół których łączyła pasja filmowa. Jednak ich drogi w pewnym momencie rozchodzą się.

Ogólnie można dużo sie dowiedzieć z praktyki.

Występuje łacina ;].
Że życie ma sens - część 1
Że życie ma sens - część 2

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 26 Styczeń 2008, 14:17   

To ja polecam "Gdyby jutra nie było" ("Kal ho naa ho")

Historia kobiety (Nainy) , której ojciec popełnił samobójstwo a rodzina jest skłócona. Pewnego dnia przybywa do domu obok pewien mężczyzna ( Aman) zza granicy, który zmienia życie jej, rodziny i sąsiadów xD. Ze sztywnej, wrednej i kłótliwej dziewczyny bohaterka przemienia się w całkiem miłą i wrażliwą kobietę. Zakochuje się w tym facecie. Jednak on mimo, że ją kocha nie może z nią być (nieuleczalnie chory). Nauczył ją tego, że powinna korzystać z życia i cieszyć się zamiast martwić się na zapas i wciąż nosić ból zrodzony w przeszłości.
Są jeszcze jej przyjaciele np Rohit. On też się w niej zakochał (trójkącik xD) i Aman swata ich ze sobą, gdyż uważa że jego ukochana Naina może być szczęśliwa tylko z Rohitem.

W filmie jest mnóstwo zabawnych fragmentów (pokojówka wmawiająca sobie że Rohit i Aman mają romans xD, czy Aman nabijający się Nainy)

Tu jedna piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=7Hdjp1lEeWU

Kolejny film to: "DON"

http://don.filmweb.pl/

Indyjska i malajska policja szykują się do rozgromienia gangu narkotykowego dowodzonego przez tajemniczego Singhanię. Aby do niego dotrzeć postanawiają złapać współpracownika i prawą rękę Singhanii - cynicznego i niebezpiecznego Dona (Shahrukh Khan). Gdy Don zabija członka gangu - Ramesha, jego narzeczona Kamini (Kareena Kapoor - kiedyś Miss World) próbuje doprowadzić do jego aresztowania, jednak Don zabija ją i ucieka. Wkrótce do gangu dołącza siostra Ramesha - Roma (Priyanka Chopra- też Miss World na dodatek świetna aktorka), która zrobi wszystko, żeby dopaść zabójcę brata. Gdy ranny Don zostaje złapany przez policję, jeden z jej pracowników DCP DeSilva postanawia zastąpić go sobowtórem - niewinnym pieśniarzem ulicznym Vijayem, którego kusi możliwością wykształcenia jego przybranego syna.

Od początku wydaje się wszystko jasne... jednak potem wszystko się komplikuje i nikt nie jest tym za kogo się wcześniej podawał. Każdy ma drugą, ukrytą twarz i własne interesy, więc wszyscy manipulują sobą jak się tylko da. Poza tym jest boska muzyka, świetna akcja (pościgi samochodowe, bijatyki, strzelaniny) i ciągłe napięcie. Oglądałam to 7 razy i obejrzałabym jeszcze raz.

A tu dwa filmiki:
Karena Kappor
http://www.youtube.com/watch?v=Vd6BacO71Cg

A tu cała mafiiijaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=rXkL3Bzksuw

Niedługo dam następny film :D ale już nie indyjski xD

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 26 Styczeń 2008, 15:36   

Kolejny film :)

Na zawołanie ("Koo tae patihan")

Cytat:
Jest coś przedziwnego w spotkaniach tych dwojga. Tannum i Mooton, zawsze razem, gdy Tannum może coś się stać. Przyjaciel ze szkoły podstawowej szybko staje się ukochanym i jedynym. Rozumieją się bez słów. Nagle okazuje się, że życie Tannum wisi na włosku, gdyż jest poważnie chora na serce. Kochankowie ostatnie momenty jej życia postanawiają spędzić razem, oddani tylko sobie. I wtedy właśnie zdarza się coś niewyjaśnionego, co odmieni wszystko...

Kiedyś tam (po ciężkiej nocy) przy śniadaniu natrafiłam na azjatycki (konkretnie made in Tajlandia xD) dramat obyczajowy :) A ponieważ ja bardzo lubię Azjatów to musiałam obejrzeć do końca :)
Film jest przepiękny, bardzo schematyczny - główna bohaterka zakochana od wielu lat w jakimś beznadziejnym macho... który łamie jej serce... ale zawsze obok jest facet, który ją bardzo kocha. Ona zdaje sobie z tego sprawe kiedy już właściwie jest za późno, ale udaje im się być razem. Potem macho atakuje głowną bohaterke, ona trafia do szpitala, a przyjaciel ją oczywiście ratuje.

Piękna historia o miłości. Pod koniec dzieją się takie straszne rzeczy, że nie mogę o nich pisać, bo ryczałam na tym filmie co 5 minut :) (a myślałam, że to mi się zdarza tylko na filmach z Bollywoodu xD)
Potem jeszcze zaczęłam słuchać smutnej fortepianiowej muzyki i miałam jakiś taki melancholijny nastrój :( ale mimo wszystko film dał mi do myślenia...
Polecam :)

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 16:34   

Haa ! Bry Bry xD Ja mozę polec e swwwwójj ukochany staaaaaaryy jak świat ! ( czyli tak satary jak ja xD! ) film o przepięknej nazwie uwaga! uwaga! <famfary> "Ze Śmiercią Jej Do Twarzy" !!
Tutaj jakiś opisik oo tuu ---> Madaline Ashton jest aktorką, którą przybywa więcej zmarszczek niż dobrych ról filmowych. Helen Sharp to dawna przyjaciółka, która straciła wszystkich narzeczonych na jej rzecz. Niepowodzenia w miłości Helen rekonpensuje sobie obżarstwem, w krótkim czasie podwajając swoją wagę... Ernest - mąż Madeline, wzięty chirurg plastyczny, spędza noce przy drinku - przeklinając chwilę, w której poznał swoją żonę. Tu wkracza czarodziejka, która z pomocą niezwykłego specyfiku zmienia ich życie i śmierć na zawsze.

Jakieś tytuły pewnie by się gdzies znalazło , ale wybaczcie pierwszy dzien w szkole po feriach mój mózg woła o litość! xD Jak coś godnego uwagi mi sie przypomni i mójmózg pozwoli mi je tutaj wpisać to wpisze xD

Love Is Love No Matter Who You Find It In.
♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 2 Luty 2009, 16:54   

Znam!!! XD ale ten film jest straszny!!!(znaczy nie że straszny straszny, tylko po prostu....) raz obejrzałem i jakoś nieche tego nigdy więcej oglądać!!!! ale trza przyznać coś w tym filmie jest......
jeśli miałbym polecić coś ja to bym polecił japońskie horrory!!! oni to umią robić klimat!!
ring, klątwa, i jeszcze było coś takiego z komurką.... po prostu boskie filmy polecam ale tylko w japońskiej wersji XD

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 16:57   

Nieodebrane połączenie xD? mówisz o tym ? No fajne jest. Chodz jak amerykanie to zrobili to tak sie na tym filmie usmialem ze masakra xD A ze śmiercią jej doi twarzy jest Fajny ! < Nu Nu Gurutsu ! >

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 2 Luty 2009, 17:03   

Nu... nu? yyyy ten film jest dziwny...
a ja mówie że polecam tylko wyłącznie jap. wersje filmów XD

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 17:23   

To jak Ci się nie podoba "Ze Śmiercią jej do twarzy" to co powiesz na Dom latających sztyletów ? Barzio fajny jest czasami mozna sie posmiach z dziwnych akcji tych ludzikow, ale ogolnie jest fajny ^^

Tutaj opisik:
W okresie rozkwitu, dynastia Tang byla jedną z najbardziej oświeconych imperiów w historii Chin. Ale w 859 roku (AD), dynastia jest u schyłku. Cesarz jest niekompetentny, a rząd skorumpowany. Zamieszki i niepokój rozprzestrzeniają się poprzez kraj i wiele zrebeliowanych armii formuje się w proteście. Największa i najbardziej prestiżowa tworzy podziemne przymierze nazwane "Domem Latajacych Sztyletów". Liga ta działając w konspiracji, okrada bogatych, by dać biednym. Dlatego też zyskuje ona poparcie i podziw ludzi, rozprzestrzeniając sie równocześnie w szybkim tempie.

Oparty na Hrabstwie Feng Tian, blisko Stolicy Imperium, Dom Latajacych Sztyletów staje się cierniem u znienawidzonych rywali, lokalnych deputowanych. Mimo ich furii, a nawet morderstwa przywodcy przymierza, bractwo nadal dobrze prosperuje.
Pod dowództwem tajemniczego Nowego Przywódcy, stowarzyszenie staje się nawet potężniejsze. Dwóch kapitanów Feng Tiang County, Leo i Jin mają za zadanie schwytać nowego przywódcę w ciągu 10 dni. Kapitan Leo podejrzewa, że Mei (Zhang Ziyi), piękna nowa tancerka w lokalnym Peony Pavilon jest tak naprawde córką starego przywodcy i tworzy plan aresztowania jej i sprowadzenia na przesłuchanie. Kiedy Mei odmawia udzielenia jakichkolwiek informacji na temat Domu Latających Sztyletów, dwaj kapitanowie snują nowy misterny plan. Tym razem kapitan Jin zamierza udawać samotnego wojownika, zwanego Wiatr. W tym celu uratuje on Mei z więzienia, zdobywając jej zaufanie, jednocześnie dostarczy ją do sekretnej kwatery dowództwa Domu... Plan się udaje i podczas ich długiej podróży do Domu, Jin i Mei zbliżają się do siebie. Mei rozwija w sobie uczucia do jej zagadkowego opiekuna. Ze swojej strony Jin (Wiatr) jest zdziwiony spostrzegając, że zatapia się w silnym wdzięku Mei. Oboje walczą aby powstrzymać te uczucia, ale pod gwieździstą nocą, ich niezaprzeczalne pożądanie jest prawie poza ich kontrolą. Niebezpieczna pokusa otacza ich w lesie, wiatr ustał, jakby wyczuwał napięcie krążące w powietrzu..

Jaka przyszłość czeka Jin i Mei, tych złączonych gwiazdami kochanków? Jeśli to jest prawdziwa miłość, to dlaczego mają spiski w głowach i sekrety w swoich sercach...?

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 2 Luty 2009, 17:32   

hmmm wyglada ciekawo

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:08   

Gurutsu napisał/a:
Znam!!! XD ale ten film jest straszny!!!(znaczy nie że straszny straszny, tylko po prostu....) raz obejrzałem i jakoś nieche tego nigdy więcej oglądać!!!!

Tutaj niestety z Guru się zgodzę...

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:09   

Wy Wy ! T.T Jak wy tak możecie Wy ! Wy! T.T

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:12   

Hmm... całkiem normalnie ^^

My aniołki ^^... no może nie Guru.. xDD

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:13   

I ty też nie xD

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:15   

ej ja czasami dorabiam jako aniołek!!!! XD

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:15   

Lil-chan... T_T Czy mnie już nikt nie poprze w tym...? T_T

[ Dodano: 2 Luty 2009, 18:16 ]
Guru... Ty i aniołek... to do siebie nie pasuje.. xD

aqvario
Hayate Team
Jego mackowatość

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:34   

Jeśli "Dom latających sztyletów" potraktuje się jako bajkę, to jest fajny. Podobnie jak "Przyczajony tygrys, ukryty smok" oraz "Hero". Wszystkie trzy sa naprawdę fajne, ale nie można podchodzić do tego serio, chyba, że się wierzy iż ludzie naprawdę mogą latać xD Ale Dom najmniej mi się podobał, szczególnie ta walka na końcu, która trwała chyba koło pół roku ^^

A "Ze śmiercią jej do twarzy" to taka wesoła komedyjka, coś w stylu "Moja macocha jest kosmitką" :) Fajne to, ale ile można oglądać? Uwielbiam Bruca Willisa, i pewnie dlatego widziałem to więcej niż jeden raz ;)

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:36   

mari tak samo z tobą XD
ale przynajmiej u mnie to fakt XD

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:37   

A oglądaliście Shoguna xD? Wczoraj leciał w tv xD

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:39   

Guru... TT_TT jestes okrutny /me idzie do kąta/

Rin-chan.. ja nie.. nie oglądam tv.. xD

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:52   

Shogun ... Rin ...... nie zartuj xDDDD No ja odnosnie Filmow jeszcze polecam Wyzania Gejszy ale 90% forum pewnie to już oglądało ;) Film jest Świetny chyba zaraz go sobie ściągne na kompa :D

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 18:58   

Wyznania Gejszy... czytało się, oglądało :D.. i to było gitne ^^

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:02   

Niektóre filmy są stare, ale to nei znaczy, że są złe :P

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:11   

Ale on jest stary i zły ! xD ispojrz na aktora glownego o.O

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Mari
Hayate Team
Zielony Słoń; Gumiś

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:16   

Akira... uprzedzony do starych filmów jesteś..? oO

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:17   

Broń bosheno xD ale ale to jest straszne ! xD

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:26   

nic nie mam do głównego bohatera... właśnie idealnie odzwierciedla tego kolesia z książki

Wolf Blacker
Hayate Team
Comrade

Wysłany: 2 Luty 2009, 19:38   

A ja polecę coś nowszego.

Death Race.

Rok 2012, kryzysik w Ameryczce się pogłębia. Powoli wszystko (szpitale, policja itp) się prywatyzuje, wykupują wsio wielkie korporacje. Tak samo jest z więzieniami. W jednym więzieniu wymyślono właśnie Wyścigi Śmierci w których 12 skazańców w opancerzonych i uzbrojonych wozach walczy o śmierć, życie i wolność. A wszystko transmitowane jest na cały świat, korporacja trzepie z tego niezłą kasę. Tak się składa że w morderstwo jest wrobiony niejaki Jensen Ames, były kierowca wyścigowy, i do Death Race trafia jako nastepca Frankensteina, kierowcy-legendy bez którego szoł nie zarabia tyle ile trza. A resztę to trza już obejrzeć.
Mi się tam się podobają bardzo ujęcia, ogólna koncepcja wyglądu (ciemne, szarobure kolory, ogólna nieprzyjazność otoczenia), soczystość scen xD i efekty specjalne. Wybuchi, ach wybuchi. Dosyć lekki i bardzo przyjemny.

Sam film mi BARDZO przypomina takie gierki jak Megarace (pamięta to ktoś?), Carmageddon, Interstate czy Twisted Metal. Jak ktoś zna to już powinien zaczaić klimat ;]

ZlyWilq
Małe i Dziwne

Wysłany: 16 Luty 2009, 23:55   

50 Pierwszych randek [50 First Dates (2004) ]
Henry Roth (A. Sandler) jest weterynarzem, mieszkającym na Hawajach, który spędza miło czas w towarzystwie odpoczywających na wyspie kobiet. Kiedy poznaje Lucy (D. Barrymore) po raz pierwszy w życiu naprawdę się zakochuje i porzuca życie playboya. Jest tylko jedna przeszkoda stojąca na drodze do pełnego szczęścia. Lucy cierpi na częste utraty pamięci i nie pamięta poprzednich dni. Henry'emu pozostaje tylko jedno - postanawia spotykać się z Lucy codziennie, mając nadzieję, że pewnego dnia dziewczyna przypomni go sobie i odwzajemni jego uczucie.
http://50.pierwszych.randek.filmweb.pl/
*o*
PS nie chciało mi się pisać ^^" Ale polecam ^^

AkiraKurahashi
BAKA BAKA BAKA BAKA

Wysłany: 17 Luty 2009, 13:23   

No nawet fajny film xD ale po obejrzeniu go z 50 razy strasznie sie nudzi ( jakby na HBO nie mogli dawac cos innego o.O xD ) XD

♂ + ♀ = ♥
♀ + ♀ = ♥
♂ + ♂ = ♥

Willfred
Hayate Team
Destruktor Domów

Wysłany: 28 Maj 2009, 20:38   

Polecam "Między Słowami" za postacie, ciekawie pokazany "romans" i japońską kulturę pokazaną tu jako zbitkę wzniosłości duchowej i kiczu.

ZlyWilq
Małe i Dziwne

Wysłany: 28 Maj 2009, 21:10   

Cube! xD
Ostatnio obejrzałam 1 i zero, jak na razie próbuję zdobyć 2 xD
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cube_(film)

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 28 Maj 2009, 22:35   

a może jakiś horror?

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 28 Maj 2009, 23:25   

Cube niezły jest... ale... trochę drastyczny xD. Ale niezły ^^. Macie jakiegoś linka do torka coby obejrzeć xD?

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 14:05   

wpisz sobie w google i znajdź, Smoqu xDD

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:28   

Ja obejrzałabym jakiś horror klimatyczny - bez morderczej maszyny w formie obłąkańca skrzywdzonego w przeszłości, kosmity czy innego stwora, które łazi i chce innych zjeść (ostatnio prawie każdy horror się na tym opiera). Duchy mogłyby być... albo jakaś klątwa (coś jak pokój 1400 nie pamiętam który xD)

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:31   

pokój 1409 ^^ Kinga ^.^

[ Dodano: 29 Maj 2009, 14:31 ]
W sensie King to napisał a kto to wyreżyserował to nie wiem xDD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:37   

Ale chodziło mi z lektorem najlepiej xD... to nie tak łatwo znaleźć xD... chociaż może poszukam xP.

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:45   

...po co ci lektor?

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:47   

Bo moja nie rozumieć za dobrze z słuchu xD... z napisów nie chce mi się czytać o.o.

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 15:49   

...ja zawsze używam napisów...nienawidze lektórów ><

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:00   

a ja tam chce film o zombi lub czymś tego typu ...

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:02   

Resident Evil :>? Pamiętasz, Gu-chan xD?

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:04   

KOCHAM!!!
Ja chcę czwórkę T^T

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:04   

no tak tylko że już widziałem i grałem XD (nawet grałem tym samym gostkiem co był na filmie leon czy jakoś tak XD)

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:05   

Ale filmów jest parę xD.
To może...Silent Hill o.o?

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 29 Maj 2009, 16:08   

tandeta i widziałem wszystkie
chyba se obejrze "20 tygodni później" ...

rad:

Wysłany: 29 Maj 2009, 17:40   

Ale macie wymagania xD
Ale ja mam większe... Chciałbym aby ktoś w końcu kiedyś udostępnił polskie wydanie tego filmu (Go Trabi go!). Saksońska komedia z 91 roku, leży zlektorowana w archiwach TVP, i nikt się nią nie umie podzielić na torrentach T.T Jedyne co mam to niemieckie oryginały T.T Napisów oczywiście nawet na angielski nie ma nigdzie...

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 29 Maj 2009, 20:51   

Tak samo jak ja bym chciała zobaczyć serię "Nie do wiary", ale nie ma tego nawet na płytach dvd w żadnym sklepie ani wypożyczalni. Nie wspomne już o internecie... xD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 29 Maj 2009, 21:04   

Bo zbyt mało kiczowata była, by ktoś ją zgrywał xD.

Zniszczonko
Cyborg nr 3

Wysłany: 29 Maj 2009, 21:05   

...Szczerość.

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 09:27   

nie mogę się powstrzymać, czuję wewnętrzną potrzebę propagowania filmu, na którym byłam wczoraj: Dystrykt 9 to super fantastyczny film science fiction; odradzam go co prawda osobom o słabszych nerwach

jest to jednak najlepszy film sci-fi jaki od daaaawna widziałam

jak na początku usłyszałam, że to o staku obcych, który awaryjnie ląduje na ziemi to skojarzyło mi się to z Niea under 7 (kto zna ten wie) ale to tyle jeśli chodzi o podobieństwa, nie ma tu żadnej cukierkowatości, jest to film nakręcony tak, że wygląda w większości fragmentów jak reportaż, jest to film brutalny, w momencie czy dwóch wzruszający a przede wszystkim (jak dla mnie) wiarygodnie przedstawiający nieprawdopodobną historię

Ostatnio zmieniony przez Urtica 17 Wrzesień 2009, 12:41, w całości zmieniany 1 raz  

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 13:08   

Miałem na niego iść, ale w końcu zdecydowaliśmy się się na "Bękarty Wojny" (najnowszy film Tarantino). Nie mam pojęcia czy wybór był dobry, bo Dystryktu nie widziałem... jednak jestem naprawdę zadowolony z tych 2.5 h spędzonych z Bękartami. Film opowiada o grupie super-komandosów (w czasach drugiej wojny światowej xP) składających się chyba z samych żydów, których celem jest mordowanie niemców. Kto zna takie produkcje jak Kill Bill czy Pulp Fiction, ten mniej-więcej wie, czego się spodziewać. Są tu hektolitry krwi (albo i więcej) krwi, jest dużo, dużo brutalności... a wszystko to tak kiczowate, jak tylko się da... z tym jednak wyjątkiem, w porównaniu z kiczem jaki możemy ujrzeć w wielu innych produkcjach, że jest on tu w 100% zamierzony i śmieszy. Cała sala prawie non stop ryczała ze śmiechu...
Myślę, że jeżeli komuś podobało się np. anime z Dokuro-chan w roli głównej, to i ten film się spodoba (a jak się nie podobało... to i tak jest szansa, że ten film się spodoba xD).

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 14:10   

też byłam na bękartach i film jest rzeczywiście świetny :)

muszę ci powiedzieć, że cokolwiek byś nie wybrał dobrze byś trafił ;)

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 15:58   

mordowanie niemców + gromki śmiech na sali kinowej, hmmm.... to może być naprawdę oryginalne xD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 17:11   

I jest oryginalne xD. Ale nie jestem pewien, czy akurat Tobie by przypadło do gustu, Rin ^^".

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 17 Wrzesień 2009, 21:39   

No mnie w ogóle nie przypada bo ja nie cierpie wszystkiego co ma związek z IIWŚ XD

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 00:05   

wróciłam właśnie z Avatara i zdecydowanie go polecam, super efekty specjalne, prosta fabuła ;) - wiem już, że niektórzy planują na niego iść :)

ale konieczne jest oglądanie tego filmu w 3d! żadnego oszukiwania!! jeśli ktoś ma jedno oko niesprawne to niech nawet biletu nie kupuje ;)

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 00:36   

Ano, 28 ide na film ^^.
Zobaczymy, zobaczymy ;P.

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 00:39   

Popieram byłem na tym wczoraj. I jeszcze raz pójdę ale chbya do IMAXu bo to nie to samo co zwykłe kino 3D. tam ekran ma wymiary ok. 3 piętra na 2 piętra

Willfred
Hayate Team
Destruktor Domów

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 12:19   

Urtica napisał/a:
ale konieczne jest oglądanie tego filmu w 3d! żadnego oszukiwania!! jeśli ktoś ma jedno oko niesprawne to niech nawet biletu nie kupuje ;)

To dyskryminacja xD

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 12:46   

Ja raczej czekam na nowy film z Deepem :D, Avatara obejrzę jak wyjdzie na dvd :P - nie cierpię oglądać w 3d xDD

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 13:26   

To stracisz całą frajdę z tego filmu

rad:

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 13:47   

He he xD A ja wcale nie obejrzę bo nie przepadam za takim Sci-Fi :P
Tzn... To co widzę w zapowiedziach mnie nie zachęca ;P

Swoją drogą w 3d nigdy nic nie oglądałem :P
Ostatnio zmieniony przez rad: 27 Grudzień 2009, 14:52, w całości zmieniany 1 raz  

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 14:45   

Po prostu ja zwracam najwięcej uwagi na fabułę, nie na efekty... oglądanie w 3d mnie wnerwia

Gurutsu
SAIKYOU!!

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 14:52   

Avatar? byłem w 3d XD film porządny i wogule aleniespecjalnie mi sie podobał średni XD
ale polecam choćby dlatego że NAPRAWDE sie postarali przy tym filmie porządnie zrobiony.

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 16:30   

Rin - tylko w tym filmie chyba właśnie chodzi przede wszystkim o efekty, tak mi się wydaje xD.

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 17:11   

Smoq tak się wydaje tylko na początku, ale potem zapominasz z naszym świecie.

@Urti czy jak oglądałaś w kinie to też miałaś ciemnożółte napisy?

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 17:13   

Ej, a nie ma lektora ;(?

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 17:18   

ja nie miałem
i się bardzo z tego cieszę
lektor to takie nasze narodowe dziwactwo

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 17:42   

Moze dziwactwo, ale bardzo pozytywne, dzieki niemu mozna skupic w 100% uwage na obrazie, co w przypadku takiego filmu ma bardzo duze znaczenie.

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 18:21   

A anime też z lektorem oglądasz?

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 18:31   

Nie mam takowego, wiec nie xD.
Zreszta, ze sluchu to zaczynam powoli wiecej kumac z japonskiego niz z angielskiego ;P.

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 19:15   

Urtica napisał/a:
jeśli ktoś ma jedno oko niesprawne to niech nawet biletu nie kupuje ;)

Willfred napisał/a:
To dyskryminacja xD

Popieram Willa! xD

Jak jest w 3d, to wygląda jakby wyłaziło z ekranu? Robi wrażenie... myślę, że byłoby to zabójcze np. na takim filmie jak Ring. Oglądasz, a tu ci ekranu wychodzi Sadako xD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 19:16   

Czy ja wiem, az tak dobry ten efekt ot nie jest ^^"...

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 20:05   

zgadzam sie ze smoqiem - efekt nie jest taki jak na przykład w bajkach które widziałam na 3d ale od czasu do czasu mialam ochotę machnąć ręką bo mi jakiś płatek przelatywał przed oczami :) albo odgarnąć jakąś paproć bo mi pole widzenia zasłaniała

i tak: miałam ciemno żółte napisy - fajny efekt z tym ze nie zawsze pojawiały sie na dole po środku a były jakoś tak wkomponowane w scenę - też uważam że lektor zepsułby efekt

a z tym okiem to była aluzja do Komatoriego, który miał iść na film ale mu ropa oko zalała - a co do innych jednookich, no cóż... bez 3d film też jest niezłą bajką z grafiką komputerową taką że mózg staje :)

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 20:55   

wiesz, nie trzeba być jednookim... można na przykład mieć jedno oko na "+", a drugie na "-" i już mogą być problemy xD

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 21:02   

life is brutal and full of zasadzkas :) pewna osoba której z calego serca nienawidze ma ten problem - nie jestem w stanie wykrzesac z siebie ani odrobiny wspolczucia ;)

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 21:15   

Albo można nic nie widzę, też się tacy zdarzają ^^.
Życie, życie... jest nowelą xD.

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 27 Grudzień 2009, 22:35   

Urtica, wykrzesaj... ja tak mam xD

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 00:38   

A to nie jest tak, że jak założysz jedne okulary na drugie to po problemie?

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 01:05   

po co mi dwie pary okularów jak można mieć różne szkła w jednych xD W każdym razie nie widzę 3d, czy w okularach, czy bez T_T Więc mogę tylko polegać na tym, co mi ludzie mówią jak to wygląda. Czuję się jak niewidoma w takiej chwili xD

Janusz-kun
Hayate Team

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 01:38   

chodziło mi że zakładasz te okulary 3d na swoje normalne XD

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 02:35   

sprawdzałam, nie działa T-T Może kiepskie okulary? xD

Willfred
Hayate Team
Destruktor Domów

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 11:49   

Lilandra napisał/a:
sprawdzałam, nie działa T-T Może kiepskie okulary? xD

Może kiepskie 3D? xD

rad:

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 13:56   

A może coś nie tak z optyką?
W sumie to kwestie soczewek na fizyce zawsze omijałem szerokim łukiem i ten temat mnie nie interesował zbytnio, ale skoro Lil twierdzi, że 3D nie widzi to może w tym należy upatrywać przyczyny?
Lil, masz też astygmatyzm, czy tylko różną wadę obu oczu?

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 14:43   

różną wadę oczu. Jak kiedyś mówiłam - jedno oko +1, a drugie -1,5 czy jakoś tak. Hm... to mi przypomina, że powinnam iść do okulisty... xD

rad:

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 14:44   

Cytat:
to mi przypomina, że powinnam iść do okulisty... xD

Może właśnie w tym tkwi Twój problem xD No... Że dawno nie byłaś :> ??

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 14:51   

wątpię, żeby to pomogło xD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 21:13   

Mogę się założyć, że problem leży w zaburzonym widzeniu stereoskopowym. Sam miałem z tym mały problem (a może nie miałem, a mi tylko tak wmawiali xD?), ale już nie mam, dzięki czemu jestem w stanie doświadczać filmy 3D w 100% xD.

rad:

Wysłany: 28 Grudzień 2009, 21:18   

Smoq napisał/a:
ale już nie mam,

To może poradziłbyś Lilce jak się tego pozbyć?? :>

Urtica
Hayate Team
Queen of Editors

Wysłany: 8 Marzec 2010, 21:29   

http://www.struckthefilm.com/

dla pań i nie tylko z okazji dnia kobiet i miłości :)

rad:

Wysłany: 8 Marzec 2010, 23:04   

Ten "amorek" na końcu mnie rozwalił xDDD

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 9 Marzec 2010, 00:57   

Rad - nie mam pojecia jak sie tego pozbyc O_O.... bo to bylo jak bylem maly xD... Jakies tam cwiczenia wymyslali okulisci i nie wiadomo co jeszcze, ale to ponoc dziala tylko do okreslonego wieku... i nie mam zielonego pojecia czy to na to xD.

A ja polecam Kolysanke, nowiutka, polska komedia o.... .... .... WAMPIRACH. Tak, tak, tez nie moglem uwierzyc, ze polacy cos takiego zrobili... dlugo mnie nie mogli przekonac bym na to poszedl, ale w koncu ruszylem i naprawde, film znakomity. Choc efekty, ktorych bylo jak na lekarstwo (i bardzo dobrze!) nie porazaly... ale wiadomo... produkcja polska... polski tez budzet xD.

rad:

Wysłany: 9 Marzec 2010, 01:27   

Cytat:
Wysłany: 28 Grudzień 2009, 21:18
Cytat:
Wysłany: 9 Marzec 2010, 0:57

A Guru myślał, że to Lil ma szybki zapłon xD Przebijasz! xD Kto da więcej :> ?? xD
Cytat:
Rad - nie mam pojecia jak sie tego pozbyc O_O.... bo to bylo jak bylem maly xD... Jakies tam cwiczenia wymyslali okulisci i nie wiadomo co jeszcze, ale to ponoc dziala tylko do okreslonego wieku... i nie mam zielonego pojecia czy to na to xD.
Czyli dla Lil jest już za późno? O.o
Ostatnio zmieniony przez rad: 9 Marzec 2010, 01:29, w całości zmieniany 2 razy  

kimek
Hayate Team
Touchpadowy Bot

Wysłany: 9 Marzec 2010, 01:44   

etam, lepiej oddać późno niż wcale :D

rad:

Wysłany: 26 Marzec 2010, 21:42   

Nie wiem czy to miałoby dotyczyć naszego Smoqa, czy też może jego kuzynów ale ostatnio zdziwiło mnie, gdy zobaczyłem to:

To chyba film, co nie?? xD

Lilka
Hayate Team
kapłanka Aqvaria

Wysłany: 26 Marzec 2010, 22:01   

Rad, to zdjęcie jest genialne xD Już wiem jaki film chciałabym obejrzeć xD Może znajdzie się kilka podpowiedzi jak ujarzmić naszego Smoczka xD
Ostatnio zmieniony przez Lilka 26 Marzec 2010, 22:01, w całości zmieniany 1 raz  

Smoq
Hayate Team
Bziuuuuuuum

Wysłany: 27 Marzec 2010, 09:49   

Rad - jeszcze nie widziales, a juz polecasz xD?

rad:

Wysłany: 27 Marzec 2010, 09:53   

Nie napisałem, że polecam, chciałem tylko zwrócić uwagę na zabawny tytuł :P A ten dział wydawał mi się najodpowiedniejszy :P

rinoicia
Hayate Support Team

Wysłany: 27 Marzec 2010, 18:57   

A ja patrząc na miniaturkę zdjęcia pomyślałam "a co to, jakiś spray na smoki?" XD

Odpowiedz do tematu